Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Kazdağları turizm atağına uluslararası destek…

Kazdağları turizm atağına uluslararası destek…

Büyükşehir Belediyesi'nin, Kazdağları'ndaki turizm atağına uluslararası destek geldi.

Dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Grup’a ait Ramada Resort, 2015 yılında Balıkesir`in Edremit ilçesinin Güre yöresinde açılarak turizm hizmeti verecek.
81 ülkede 7 bin 600 tane oteli ile dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Grubu ile Öngen Turizm şirketi arasında Franchise anlaşması imzalandı. Güre Adrina Termal Otel`de düzenlenen protokol törenine, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Wyndham Group başkan yardımcısı Christian Michel, Öngen Turizm başkanı Av. Mehmet Öngen, başkan yardımcısı Yağız Öngen, Wyndham Grubu Türkiye İş Geliştirme Direktörü İlhan Köse, Wyndham Danışmanı ve Sophos Otelleri genel müdürü Mustafa Bol ve diğer davetliler katıldı.
Öngen Turizm İnşaat Limitet Şirketi Başkanı Av. Mehmet Öngen, doğup büyüdüğü yer olan Güre`deki Yeşilyurt köyünü bir turizm merkezi olarak yapılandırma hayalini bugün gerçekleştirmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Av. Mehmet Öngen, "Bu sadece turizm sektörünü değil bölgenin genel olarak tüm sektörleriyle beraber algı değerinin bir basamak daha fırlamasıdır. En yakın örnek İzmir`in sayfiye yeri olan Çeşme`ye Sheraton Oteli yapılması Çeşme`nin turizm anlamında marka algısını sadece yurt içinde değil dünya çapında da fırlatmıştır. Biz şimdi Kazdağları’mızın zaten sahip olduğu o muhteşem değerini bir basamak daha sıçratmak için 10 aydır sürdürdüğümüz görüşmeler sonucu vardığımız anlaşma ile Wyndham Grubu ile anlaşma imzaladık. ABD`nin Wyndham Grubu dünyanın en büyük otel zinciri." dedi.
Uğur: “Büyükşehir olarak desteğe hazırız”
Protokol imza töreninin onur konuğu olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, böyle önemli bir anlaşmaya şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Öngen Turizm şirketinin sahibi Mehmet Öngen`i ve ABD`li yatırımcı firmanın yetkilisini kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir için büyük önem taşıyan Kazdağları’nı dünya çapında da marka yapacak hizmet ve projeleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını, bu kapsamda yapılacak otelin de bu amaca uygun olarak katkı sağlayacağını belirtti.
Konuşmaların ardından ilgililer protokol anlaşması imzalandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin Kazdağları ile ilgili hazırladığı turizm hamlesine uluslararası katkı sağlaması beklenen Ramada Resort Otelin 2015 yılının Haziran ayında tamamlanıp yeni turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor. Beş yıldızlı ve 300 yatak kapasitesine sahip otel 100 adet standart ve 21 adet süit odadan oluşuyor. 27 bin metrekare büyüklüğünde alan üzerine kurulacak otelde aynı zamanda 2 bin metrekare kapalı kapalı alanlı ve içinden asansörlü olan üç katlı termal spa merkezine sahip. Tesis, bir adet 400 metrekare ve beş adet muhtelif büyüklüklerde toplantı salonları ile aynı zamanda bölgede ihtiyaç duyulan bir kongre oteli ihtiyacına da cevap verebilecek.



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli